2019.07.18., csütörtök , Frigyes

Agrárpénzek

2016. december 24. szombat • 03:19

Negyvenmilliárd forint GINOP-támogatásról döntöttek

Csaknem 40 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el 151 fejlesztés a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) négy pályázati felhívásának keretében.

A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) termelési kapacitásainak bővítése című felhívás során ezúttal 22 fejlesztés jut 3,3 milliárd forint támogatáshoz, amelyből lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A fejlesztési források a hazai kkv-k versenyképességének javítását segítik, korszerű termék- vagy szolgáltatásfejlesztés támogatásával.

Félmilliárd forint értékben 48 sikeres pályázatról született döntés a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című felhívás keretében. A pénzből a külpiacra jutást elősegítő szolgáltatások igénybe vétele, marketingtevékenységek, árubemutatók és üzletember-találkozók megszervezése, idegen nyelvű honlap létrehozása, illetve piackutatás finanszírozható. A támogatás segíti a vállalkozások exportképességének növelését, a helyi, nemzeti és nemzetközi hálózatokba történő bekapcsolódásukat, a szomszédos országokkal való együttműködések fejlesztését.

A pályakezdők támogatására kiírt gyakornoki program keretében 44 pályázat nyert el összesen több mint 360 millió forintot. A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl a megszerzett szakképesítések hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.

A stratégiai K+F műhelyek kiválósága című felhívás keretében 37 projekt kap összesen több mint 35,5 milliárd forint fejlesztési forrást. A felhívás célja a hazai, állami fenntartású tudásbázisok kutatás-fejlesztési kapacitásának erősítése annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási eredmények születhessenek.

A nyertesek listája a www.palyazat.gov.hu honlapon érhető el.

agrotrend.hu / MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Fókuszban
Az afrikai sertéspestis miatt az egekbe szökik a hús ára

Az afrikai sertéspestis miatt az egekbe szökik a hús ára

Tovább nőhet a sertéshús és a belőle készülő készítmények

Méhekre káros rovarirtót engedélyeztek

Méhekre káros rovarirtót engedélyeztek

A sulfoxaflor nevű, neonicotinoid alapú rovarirtót egyszer

SAATEN-UNION-hibridbúzák terméseredményei 2014-2018 között

SAATEN-UNION-hibridbúzák terméseredményei 2014-2018 között

A Magyar Kukorica Klub 2014 és 2018 júliusában öt-öt,

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.