2022.01.18., kedd , Piroska

Agrárpénzek

2015. november 20. péntek • 15:07

Nem termő és termő ültetvények kezelése az agrárkár-enyhítési rendszerben

Az agrárkár-enyhítési rendszerben a hozamadatok meghatározásánál speciális szabályok alkalmazandóak a nem termő és termő ültetvények viszonylatában.

fotó: 123RF

A még november 30-ig benyújtható kárenyhítő juttatás iránti kérelem beadása kapcsán az ültetvénnyel rendelkező termelők figyelmét az alábbiakra hívjuk fel:

  1. - A termőre fordult ültetvény hozameredményei nem hasonlíthatóak, illetve vonhatóak össze a korábban még nem termő ültetvény hozamadataival.
  2. - A nem termő ültetvényterületek sem a referencia-időszakban, sem a tárgyévben nem képezik az üzemi szint részét, ezért azok területeit a kárenyhítő juttatás iránti kérelemben nem kell feltüntetni.

Tekintettel arra, hogy az elektronikus kérelembenyújtó felület az ültetvény termőre fordulására vonatkozóan jelenleg még nem rendelkezik információval, a nem termő területek bejelentésére és a kérelem módosítására egyedi megkeresés alapján van lehetőség. A kárenyhítő juttatás iránti kérelem módosítására vonatkozó igényeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján http://www.mvh.gov.hu/kerdes-feltevese menüpont alatt indított megkeresést követően az MVH egyedileg kezeli. Az MVH erről szóló tájékoztatója az alábbi linken érhető el:

http://www.mvh.gov.hu/tamogatasok-listazo/-/tamogatas/638/tajekoztatok/tajekoztato-a-termore-fordulo-szolo-es-gyumolcs-ultetvenyekre-vonatkozo-karenyhitesi-kerelem-benyujtasa-kapcsan

Az MVH kérelembenyújtásra szolgáló internetes felülete ügyfélkapus beazonosítást követően pedig itt érhető el:

http://www.mvh.gov.hu/mkr-mezogazdasagi-kockazatkezelesi-rendszer

A módosítási igények határidőn belül történő kezelhetősége érdekében a károsult gazdáknak javasoljuk, hogy a kárenyhítő juttatás iránti kérelmet minél hamarabb nyújtsák be. A végső, 2015. november 30-án lejáró határidőn belül a kérelmet többször is lehet módosítani.

agrotrend.hu / FM

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.