2020.10.01., csütörtök , Malvin

Agrárpénzek

2019. június 11. kedd • 16:55

Sikeres együttműködés a gabonatermesztés hatékonyságának növeléséért

A Takarék Csoport nemcsak finanszírozással, hanem tanácsadással, oktatással, előrejelzésekkel is segíti a jövőben az ágazat versenyképességének javítását.

Kibővíti együttműködését az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a megállapodás célja a gabonatermesztés hatékonyságának növelése - közölte a Takarék Csoport.


fotó: pixabay

A Takarék Csoport nemcsak finanszírozással, hanem tanácsadással, oktatással, előrejelzésekkel is segíti a jövőben az ágazat versenyképességének javítását.
A megállapodás, amelyet Szabó Levente, az MTB Zrt. vezérigazgató-helyettese és Petőházi Tamás, a GOSZ elnöke írt alá, hozzájárul olyan korszerű technológiák elterjesztéséhez, amelyekkel mérsékelhető az időjárási anomáliáknak való kitettség.

Szabó Levente kifejtette: a Takarék Csoport továbbra is arra törekszik, hogy az agrárium első számú bankja legyen, amely képes hatékonyan, kedvező feltételek mellett és szakszerűen kezelni a gabonatermesztő gazdák pénzügyeit.

Az agrárvállalkozásoknak a talpon maradáshoz és versenyképességük javításához már nem csupán finanszírozásra van szükségük,

hanem szerteágazó magyarországi és nemzetközi piaci ismeretekre is, és ki kell igazodniuk a pályázati és támogatási rendszerben is. Ebben kíván segíteni a pénzintézet a magyar piacon egyedülálló uniós agrárigazgatóság létrehozásával, amely teljes körű tanácsadást és előrejelzéseket nyújt a gazdáknak az uniós és a magyarországi agrárpályázatokról, piaci folyamatokról. 

A megújított és kibővített együttműködésben a GOSZ egyebek között vállalja, hogy a Takarék Csoport agrárfinanszírozással foglalkozó munkatársainak a szántóföldi gazdálkodás gyakorlatára koncentráló képzést tart. A pénzintézet pedig kész megosztani az általa készített elemzéseket, piaci előrejelzéseket a GOSZ tagjaival.

Az ágazat versenyképessége nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a gabonatermesztés a magyar agrárium meghatározó ágazata:

a magyarországi szántóterület kétharmadán, mintegy 2,8 millió hektáron tartósan gabonaféléket termesztenek. A GOSZ-nak majdnem 3000 tagja van, akik mintegy 1,5 millió hektáron gazdálkodnak.

agrotrend.hu / MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.