2020.05.25., hétfő , Orbán

Agrárpénzek

2018. május 24. csütörtök • 09:50

Stabil marad az EU agrárpolitika-finanszírozása jövőre

Az Európai Bizottság előterjesztette a 2019-re vonatkozó uniós költségvetési tervezetet. A mezőgazdasági politika finanszírozása közel 60 milliárd eurót tesz majd ki.

Günther Oettinger uniós költségvetési biztos a költségvetés május 23-i bemutatásakor elmondta, a tervezet egy erősebb és ellenállóbb európai gazdaságba való beruházást irányoz elő, egyidejűleg előmozdítja a szolidaritást és a biztonságot az unió határainak mindkét oldalán.

A bizottság várakozásai szerint a 2014-2020-as kohéziós politikai programok végrehajtása 2019-ben is megfelelő ütemben halad. A mezőgazdasági politika finanszírozása is stabil marad, az ideihez képest 1,2 százalékkal többet, közel 60 milliárd eurót tesz majd ki jövőre.

A bizottsági tájékoztatás szerint a 2019-es uniós költségvetési tervezet minden program tekintetében két finanszírozandó összeget tartalmaz: kötelezettségvállalási előirányzatot és kifizetési előirányzatot. A jövő évre szóló tervezet összege kötelezettségvállalási előirányzatokban 166 milliárd euró, kifizetési előirányzatokban pedig 2018-hoz képest 3 százalékkal magasabb, 149 milliárd euró. A költségvetés kiemelten kívánja kezelni a migrációval kapcsolatos kérdéseket.

agrotrend.hu / NAK/MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.