2020.07.11., szombat , Nóra, Lili

Agrárpénzek

2019. január 01. kedd • 09:12

Szaktanácsadók a VP pályázatoknál

A Vidékfejlesztési Program számos pályázatánál (például a jelenleg aktuális VP4-11.1.-11.2.-18 Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása) többletpont jár névjegyzéki szaktanácsadó igénybevételéért.

A megfelelő szakmai tudással rendelkező szaktanácsadó a jelenleg működő támogatási rendszerben elengedhetetlen.


fotó: 123rf

Az érintett támogatási rendszerekhez kapcsolódóan tudni kell, hogy a plusz pont kizárólag a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által működtetett névjegyzékben szereplő és megfelelő tevékenységi körrel rendelkező szaktanácsadóval kötött szerződés után jár.

A példaként említett pályázat esetében a szaktanácsadónak a névjegyzékben "aktív" státuszú és ökológiai gazdálkodási tevékenységi területen engedéllyel rendelkezőnek kell lennie.

Az aktív státuszú szaktanácsadók listája megtalálható a NAK weboldalán külön "Szaktanácsadó kereső" banner alatt. A keresőfelületen a "Szakterület", majd az "Ökológiai gazdálkodás tevékenységi terület" kiválasztásával tudják az említett pályázati felhíváshoz kapcsolódóan lekérdezni az ezen a területen tevékenykedő szaktanácsadók listáját.

Fontos, hogy az ÖKO felhívás alapján akkor adható többletpont, ha a szerződés a támogatási kérelem benyújtásának évében került megkötésre és legalább 2023. december 31-ig tartó időszakra szól.

Ki kell emelni a pályázat 12. számú mellékletét, amely tartalmazza a szerződéssel szemben támasztott alapvető elvárásokat. Csak ennek figyelembevételével elkészített szerződés fogadható el.

agrotrend.hu / Balázsik Zsófia

 

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.