FÓKUSZBAN

Nitrátérzékeny területen gazdálkodik? Minden előírásnak megfelel?

Nitrátérzékeny területen gazdálkodik? Minden előírásnak megfelel?

Magyarország termőterületének jelentős része nitrátérzékenynek ...

Az AVHGA kezessége aktív szerepet játszik az agrárfinanszírozásban

Az AVHGA kezessége aktív szerepet játszik az agrárfinanszírozásban

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) ...

ROUNDUP® MEGA – évelő gyommentesítés tarlón

ROUNDUP® MEGA – évelő gyommentesítés tarlón

A tarlók gyommentesítése a jó mezőgazdasági gyakorlat fontos ...

Agrárpénzek

2018. augusztus 11., szombat • 16:27

Több milliárd eurós támogatást igényelnek a szárazság miatt

Az idei szárazság és hőhullám legnagyobbrészt Lengyelországban, Nagy-Britanniában és Skandináviában okozott súlyos károkat.

A német gazdálkodóknak mintegy egymilliárd eurós különleges támogatásra van szükségük a szárazság és a hőhullám okozta károk miatt – ismertette a Reuters hírügynökség a német farmerszövetség, a DBV közleményét, amely szerint a támogatást azoknak a mezőgazdasági termelőknek kellene kifizetni, akik termésük legalább 30 százalékát elvesztették.

Hatalmas károkat okoz egész Európában a szárazság - fotó: pixabay.com

Az idei szárazság és hőhullám legnagyobbrészt Lengyelországban, Nagy-Britanniában és Skandináviában okozott súlyos károkat. Joachim Rukwied, a DBV elnöke szerint hazájában „egymilliárd euró lenne kívánatos a termésveszteségek kompenzálásához.” Néhány nappal korábban, július végén Julia Klöckner német mezőgazdasági miniszter is aggodalmát fejezte ki a gabonafélék, a burgonya, a kukorica és a cukorrépa várható terméscsökkenése miatt – írja a blog.syngenta.hu.

Hogy valami jó hírről is beszámoljunk: egy német bíróság úgy döntött, hogy a hatóságoknak 773 ezer eurót kell fizetniük annak a lahnaui farmernek, aki egy, a római időkből származó bronz lófejet talált a földjén 2009-ben.

Az AP hírügynökség szerint a lelet Augustus császár lovas szobrához tartozott, de Hessen tartomány csak 48 ezer eurót fizetett a megtalálónak. A bíróság azonban kijelentette, hogy az állami törvény szerint a gazdálkodónak a lelet értékének fele jár, és a lófejet közel 1,6 millió euróra becsülte a szakértő.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.