FÓKUSZBAN

Újra díjazták a Bábolna Takarmányt

Újra díjazták a Bábolna Takarmányt

MagyarBrands díjjal ismerték el a Bonafarm-Bábolna Takarmány ...

Ismerjék meg 2019 legjobb traktorait!

Ismerjék meg 2019 legjobb traktorait!

Nemrég adták át az Év traktora 2019 (Tractor of the Year 2019) ...

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Olyan hölgyeket keresünk, akiknek nem csak kötődésük

Agrárpénzek

2018. augusztus 11., szombat • 16:27

Több milliárd eurós támogatást igényelnek a szárazság miatt

Az idei szárazság és hőhullám legnagyobbrészt Lengyelországban, Nagy-Britanniában és Skandináviában okozott súlyos károkat.

A német gazdálkodóknak mintegy egymilliárd eurós különleges támogatásra van szükségük a szárazság és a hőhullám okozta károk miatt – ismertette a Reuters hírügynökség a német farmerszövetség, a DBV közleményét, amely szerint a támogatást azoknak a mezőgazdasági termelőknek kellene kifizetni, akik termésük legalább 30 százalékát elvesztették.

Hatalmas károkat okoz egész Európában a szárazság - fotó: pixabay.com

Az idei szárazság és hőhullám legnagyobbrészt Lengyelországban, Nagy-Britanniában és Skandináviában okozott súlyos károkat. Joachim Rukwied, a DBV elnöke szerint hazájában „egymilliárd euró lenne kívánatos a termésveszteségek kompenzálásához.” Néhány nappal korábban, július végén Julia Klöckner német mezőgazdasági miniszter is aggodalmát fejezte ki a gabonafélék, a burgonya, a kukorica és a cukorrépa várható terméscsökkenése miatt – írja a blog.syngenta.hu.

Hogy valami jó hírről is beszámoljunk: egy német bíróság úgy döntött, hogy a hatóságoknak 773 ezer eurót kell fizetniük annak a lahnaui farmernek, aki egy, a római időkből származó bronz lófejet talált a földjén 2009-ben.

Az AP hírügynökség szerint a lelet Augustus császár lovas szobrához tartozott, de Hessen tartomány csak 48 ezer eurót fizetett a megtalálónak. A bíróság azonban kijelentette, hogy az állami törvény szerint a gazdálkodónak a lelet értékének fele jár, és a lófejet közel 1,6 millió euróra becsülte a szakértő.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.