2020.09.29., kedd , Mihály

Agrárpénzek

2018. július 18. szerda • 10:50

Több pont is módosult a fiatal gazdák pályázatában

A változások a dokumentációt és a felhívást érintik.

Módosult "A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás" című felhívás és dokumentációja - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A módosulások az alábbi pontokat érintik:

  • szakmai mellékleteket tartalmazó fejezet: kiegészült egy 14. számú melléklettel "Kormányhivatal igazolása a mezőgazdasági tevékenységgel hasznosított területadatokról" címmel.

A felhívás 3.4.1.1 B) 9. pontja előírja, hogy a Kedvezményezett köteles a támogatási kérelem benyújtásától kezdődően a minimális jogosultsági feltételként előírt, legalább 6 000 STÉ üzemméretet fenntartani a működtetési időszak végéig, továbbá a támogatást igénylő az Üzleti Terv II/2. pontjában vállalást tehetett arra vonatkozóan, hogy a működtetési időszak 4. év végére a támogatási kérelem benyújtásakor igazolt STÉ értéket megnöveli.

A 14. számú mellékletet az üzemméret igazolására (a felhívás 4.1. pontjában megjelölteken túl) lehet felhasználni, amellyel olyan területre vonatkozó STÉ érték is igazolható, amely a TERA kérelemben nem szerepel.

  • A felhívásban a korábban Támogatói Okirat "kézbesítése" meghatározást a továbbiakban felváltja a Támogatói Okirat "hatályba lépését" megfogalmazás.
  • A fenti módosításokkal összhangban módosult a 9. számú melléklet (Jogkövetkezmények), 13. számú melléklet (Szakmai beszámoló) valamint a Támogatói Okirat is.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.