2019.08.25., vasárnap , Lajos,Patrícia

Agrárpénzek

2018. május 07. hétfő • 14:39

Tojótyúkok, tenyészbaromfik: új nyomtatványok az állatjóléti támogatáshoz

Így változtak az étkezési tojást termelő tyúkállományok és a tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételei.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatásának feltételeiről szóló 38/2016. (VI. 6.) FM rendelet alapján az étkezési tojást termelő tyúk, valamint a tenyészbaromfi tartása során az állománynak az egészségre nem ártalmas, a megadott értékhatárnál alacsonyabb mikotoxin tartalmú takarmány biztosításához a meghatározott feltételek teljesítése esetén vissza nem térítendő állami támogatás vehető igénybe.

A kérelmek június 1. - június 3-ig adhatók be - fotó: Pixabay

A támogatás az igénylő által a tárgyév július 1-jén tenyésztésbe vont tenyészbaromfi-állományra, illetve átminősített, étkezési tojást termelő tyúkállományra igényelhető.

Támogatásra az az igénylő jogosult, aki vagy amely az étkezési tojást termelő tyúk, illetve a tenyészbaromfi termelésben tartási ideje alatt minden tárgynegyedévben – tenyészpulyka esetén, a tenyésztésbe vonást követő két tárgynegyedévben – ellenőrizteti az általa felhasznált tojótáp deoxinivalenol tartalmát, amely legfeljebb 2,5 mg/kg lehet.

A támogatás mértéke állategységenként: étkezési tojást termelő tyúk és tenyésztyúk esetén 10 391 Ft, tenyészliba esetén 7 903,2 Ft, tenyészkacsa esetén 9 181 Ft, tenyészpulyka esetén 6 373,8 Ft.

A kincstár ezután csak az új nyomtatványokon benyújtott kérelmeket fogadja el. A közlemény és az új formanyomtatványok a kincstár honlapján érhetők el.

agrotrend.hu

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.