2022.01.19., szerda , Sára, Márió

Agrárpénzek

2022. január 10. hétfő • 09:15

Új pályázati lehetőség agrár-élelmiszeripari cégek részére

A H2020 programból finanszírozott DEMETER-projekt keretében új pályázati felhívást hirdettek meg az agrár-élelmiszeripari ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k), közép- és felsőfokú oktatási intézmények, valamint kutatóintézetek részére – tájékoztat a NAK.

A DEMETER-projekt új, DEPLOY elnevezésű felhívása maximum 150 000 EUR összköltségvetésű, 2-3 partner által megvalósítandó, a gazdálkodók igényeire épülő pilot projekteket finanszíroz. A felhívás célja, hogy növelje a DEMETER-projekt eredményességét azáltal, hogy kis konzorciumokat támogat új, nagy értékű kísérleti projektek létrehozásában. Ezek a kísérleti projektek a DEMETER módszertanok és technológiák alkalmazására fognak összpontosítani, a gazdálkodók egyértelmű igényeinek kielégítését tartják szem előtt, különös tekintettel a DEMETER kísérleti projektekben nem képviselt EU földrajzi régiókra, így Magyarországra is. A DEMETER-projekt keretében jelenleg 20 pilot projekt fut, melyek megtekinthetők a https://h2020-demeter.eu/pilots-overview/ weboldalon, és amelyek példaként szolgálhatnak a potenciális pályázók számára.

Részletek:

Mi a felhívás célja?

A gazdálkodók konkrét igényeinek kielégítése, és a DEMETER-projekt valamely fő kihívásának vagy célkitűzésének – úgymint a tudásmegosztás, optimális adatelemzés, piaci korlátok leküzdése, interoperabilitás, információs modellezés, felhasználó-orientált megoldások, adatok tulajdonjoga, benchmarking tevékenység – való megfelelés.

Fotó: Adobe Stock

Kik pályázhatnak?

  • mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k),
  • közép- és felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és egyéb non-profit kutatóintézetek

Hogyan lehet pályázni?

A DEMETER – DEPLOY felhívásra a pályázatokat az F6S platformon (https://www.f6s.com/demeter-open-call-2-deploy/apply) keresztül lehet benyújtani.

Meddig lehet pályázni?

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. február 16. 17.00 óra.

agrotrend.hu / Store Insider

 

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.