2019.09.17., kedd , Zsófia

Agrárpénzek

2018. július 13. péntek • 11:54

Vannak még pályázati lehetőségek

A LEADER szervezetek számos támogatásokat nyújthatnak.

A 2014-2020-as programozási időszakra szánt vidékfejlesztési keret jelentős részét már lekötötték, ettől függetlenül még mindig van lehetőség pályázatok benyújtására - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.


Közösségi kezdeményezések a vidéki gazdaság fejlesztéséért - fotó: agronaplo.hu

Kis Miklós Zsolt tájékoztatása alapján idén újabb pályázati lehetőség nyílik az élelmiszer-feldolgozás és a borászat támogatására. Egy új felhívás keretében az ökológiai gazdálkodást folytatók számára is, mintegy 15-20 milliárd forintot csoportosítanak át a fel nem használt forrásokból.

Közel sem eléggé ismertek a LEADER szervezetek, amelyek számos támogatási lehetőséget nyújtanak a helyi vállalkozások kisléptékű fejlesztéseihez, munkahelyteremtéshez, vagy akár együttműködő, megújulásra képes helyi társadalom kialakítására.

Minden LEADER szervezet más-más pályázati felhívást tett közzé, azonban vannak általános feltételek, amelyeket minden pályázónak figyelembe kell vennie.

Az általános útmutató számos olyan pontot tartalmaz, ami szükséges a támogatási kérelem benyújtásához, azonban különösen fontos a fejlesztéssel érintett ingatlanra vonatkozó fejezet.

Olyan ingatlanon lehet csak megvalósítani a fejlesztést, amely saját, lízingelt, vagy bérelt.

Különösen fontos, hogy a helyszín a kérelem benyújtásának időpontjától per- és igénymentes legyen. Osztatlan közös tulajdonban álló ingatlan esetén a tulajdonosok magánokiratba foglalt bizonyító erejű megállapodása szükséges, megosztási vázrajzzal.

Az általános útmutató elválaszthatatlan része a helyi felhívásoknak, amely tartalmazza a támogatási kérelem benyújtásához szükséges információkat. A LEADER helyi felhívások elérhetőek a Magyar Államkincstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési oldalán az alkalmazások menüpontban.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.