2020.08.09., vasárnap , Em?d

Agrárpénzek

2018. július 30. hétfő • 10:00

Szóljon bele! Hogyan alakítsák át a tejágazatot?

A pályázat célja a tejhasznosítású juh- és kecsketartás támogatása.

2018. augusztus 2-ig várják az észrevételeket a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatással kapcsolatos leendő pályázati kiírás társadalmi egyeztetése során - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.


fotó: Pixabay

A pályázat célja a tejhasznosítású juh- és kecsketartás támogatása. A támogatási kérelem összeállítása során ügyelni kell arra, hogy a projektnek meg kell felelni a következőknek:

  1. A támogatást igénylő által tartott nőivarú, tejhasznosítású juhok és kecskék után 3 éven keresztül gazdálkodási évente állategységenként, a támogatási kérelem kedvező elbírálását követően 2021-ig, meghatározott mértékű támogatás vehető igénybe.
  2. A támogatás alaptámogatásból és kiegészítő támogatásokból áll.
  3. Kiegészítő támogatás kizárólag az alaptámogatással együtt igényelhető.
  4. Az alaptámogatáshoz a kiegészítő támogatások egymástól függetlenül igényelhetők, azonban a kiegészítő támogatások igénybevétele nem kötelező.
  5. A támogatást igénylő köteles a vállalt, ezen felhívásban meghatározott kötelezettségeket a teljes támogatási időszak alatt betartani.
  6. Támogatás illeti meg a támogatást igénylőt ezen felhívás alapján vállalt kötelezettségek betartása miatt keletkező tranzakciós költségek megtérítésére, amelyet a támogatást igénylő az adott évi kifizetési igénylés benyújtásával egyidejűleg igényelhet, amennyiben a támogatói okirata alapján erre jogosult.
  7. A minimálisan támogatható állatlétszám 2 állat egységnek megfelelő támogatható állategyed.
  8. A támogatást igénylő vállalását a kötelezettségvállalási időszak első napján a tenyészetében megtalálható nőivarú tejhasznosítású juh vagy kecske állatlétszám alapján teszi meg.
  9. A kötelezettségvállalások részletes leírása a felhívás 1. számú mellékletében található.
  10. Alaptámogatáshoz kapcsolódó kötelezettségvállalások: 

a) Állatsűrűségre vonatkozó kötelezettség a tartási helyen négyzetméterenként átlagosan legfeljebb 0,24 ÁE tartható. 
b) Gondozói felügyeletre vonatkozó kötelezettség a tejhasznosítású juh- és kecskefajták naponta legalább két alkalommal történő ellenőrzésével. 
c) Fejési technológiára és preventív beavatkozásokra vonatkozó kötelezettség a körmölés és lábfürösztés biztosításával.

A felhívásra támogatási kérelmet ügyfél-azonosítóval rendelkező termelő nyújthat be. Az aktív mezőgazdasági termelő, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel, hatósági állatorvos által ellenjegyzett nyilatkozattal rendelkezik arról, hogy tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak.

Családi gazdálkodás estében támogatási kérelem benyújtására a családi gazdaság vezetője azon állatok vonatkozásában jogosult, amelyek tenyészetének állattartójaként a TIR-ben az Eljárási törvény szerinti ügyfél-azonosítójával szerepel.

2018. október 1. és 2018. október 31. között lehet benyújtani a támogatási igénylést.

A támogatási kérelem felhívása, valamint a véleményezésre kialakított fórum ezen az oldalon érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.