2020.07.14., kedd , Örs, Stella

Agrárpénzek

2018. május 09. szerda • 12:02

Vízvédelmi beruházások: zárul egy határszakasz

Ma zárul a nyolcadik értékelési határszakasz  a vízvédelmi célú nem termelő beruházások pályázatban.

2018. május 9-én zárul a VP4-4.4.2.2-16 kódszámú pályázati felhívás - vízvédelmi célú nem termelő beruházások: vízvédelmi és vizes élőhely létrehozása, fejlesztése - nyolcadik értékelési határszakasza - hívja fel a figyelmet weboldalán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A zárást követően a 2018. február 9-től 2018. május 9-ig benyújtott támogatási kérelmek együttesen kerülnek elbírálásra.

A felhívás keretében az önállóan támogatható tevékenységek: partmenti vízvédelmi pufferzóna kialakítása, fejlesztése: gyeptelepítés 40 méter szélességben egyes hazai pázsitfűfajokból álló gyepkeverékből szántó művelési ágú területen; vizes élőhelyek kialakítása: szántó vagy gyep művelésű területeken, nyílt vízfelületű vagy időszakosan jelenlévő, vizenyős, mocsaras, part menti vegetációval szegélyezetten.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: a partmenti vízvédelmi pufferzóna kialakítása, fejlesztése esetén 400 eurónak megfelelő forintösszeg/ha; vizes élőhely kialakítása esetén 300 eurónak megfelelő forintösszeg/hektár.

A beruházás csökkenti a felszíni vizeket érő eróziós, deflációs hatásokat, mérsékli a kijuttatott anyagok lemosódását, mozaikosabb terület kialakítását eredményezi, valamint az aszály-érzékenység csökkentését is szolgálja. Az érintettek 2016. július 11. és 2018. július 11. között nyújthatják be támogatási kérelmüket.

agrotrend.hu / NAK

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.