2019.09.20., péntek , Friderika

Agrárpiac

2016. április 30. szombat • 15:30

A homoktövist feldolgozó üzem nyílt Jászszentandráson

A közfoglalkoztatás keretében kezdtek hozzá Jászszentandráson évekkel ezelőtt a homoktövis-ültetvények telepítésébe.

fotó: pixabay.com

A cserjék tavaly fordultak termőre, a településen pedig azon kezdtek dolgozni, hogy a megtermelt magas C-vitamin-tartalmú növényt feldolgozottan adhassák tovább. A feldolgozóüzemet a napokban adták át.

Banka Ferenc polgármester kiemelte, hogy a megvalósult értékteremtő közfoglalkoztatás bázisáról szeretnének eljutni a már elsődleges foglalkoztatási piacot jelentő szociális szövetkezet létrehozásáig. Ennek érdekében szeretnének együttműködni a környező településekkel. A feldolgozóüzem mintegy 20 millió forintos beruházással valósulhatott meg, amelyhez nagyjából fele–fele arányban az önkormányzati önerő, illetve belügyminisztériumi támogatás járult hozzá.

Hoffman Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár elmondta, hogy idén 340 milliárd forintot fordítanak közfoglalkoztatásra hazákban, amelyet leginkább a szentandrásihoz hasonló programokra kívánnak fordítani. Az államtitkár szorgalmazta a szociális szövetkezetek kialakítását, amit külön programokkal is támogat az államtitkárság.

agrotrend.hu/szoljon

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.