2020.08.12., szerda , Klára

Agrárpiac

2018. december 01. szombat • 13:19

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával ismerkedtek bolgár gabonatermesztők

Bulgária Gabonatermesztés Útelágazáshoz érkezett címmel rendezett konferenciát a Bulgáriai Gabonatermesztők Szövetsége. A plovdivi esemény díszvendége a cseh és a magyar agrárgazdasági kamara volt.

A konferencián mintegy félezren vettek részt a szervezet tagjai közül, a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Bulgária agrárminisztere is. A gabonatermesztők a cseh és a magyar agrárgazdasági kamara működéséről, felépítéséről is hallhatott előadásokat.  Kiemelt téma volt a Közös Agrárpolitika, a Visegrádi Négyek együttműködése és a Copa–Cogeca-tagság - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Az agrárkamara működéséről és felépítéséről is szó volt az előadásokon - fotó: pixabay.com

A konferencián előadást tartott Thassos Haniotis az Európai Bizottság részéről, aki ismertette az új KAP tervezetét. Szintén előadást tartott Paulo Gouveia, a Copa alelnöke, aki a COPA–COGECA működését ismertette. A NAK részéről Kocsy Béla és Zsolnai Balázs vett részt a rendezvényen a bolgár fél meghívására. Az előadásokat megelőzően kerekasztal-beszélgetést tartottak, Svetlana Boyanova, a Bolgár Agrárstratégiai és Kutatási Intézet vezetője moderálásával.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.