2019.02.19., kedd , Aladár,Álmos

Agrárpiac

2018. augusztus 04. szombat • 12:55

A piacokon már több gyümölcs is hiánycikk, pedig itt a befőzés szezonja

Roskadoznak a piaci árus asztalok a temérdek paprika, a szilva és az őszibarack súlya alatt.

Nagyon sok paprikát, paradicsomot, szilvát és őszibarackot kínálnak a piacon elfogadható árakon, így itt az ideje a télire valóbefőzésnek vagy a lekvárkészítésnek.

Minden bizonnyal a paradicsom és a paprika is elérte az idei szezon legalacsonyabb árát, ugyanis a befőzésre, vagy lecsónak való termékek már kétszáz forint alatt is kaphatóak. Ez alapján pedig érdemes elgondolkodni a paradicsomlé készítésén, amit akár natúron, vagy sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal fűszerezve is elkészíthetünk. Több helyen lecsóból is lefőznek már jó néhány adagot, és akár fagyasztva, vagy üvegben dunsztolva elteszik a téli időszakra. Így bármikor, egy felmelegítést követően fogyasztható, vagy felhasználható akár más ételek elkészítéséhez is.

Már sokan elrakták télre a finomságokat, néhányan azonban már lemaradnak róla - fotó: pixabay.com

Annak ellenére, hogy az augusztus a dinnye szezonja, nem kínálták túl sok helyen ezt a finomságot. Az ára általában 130–150 forint, illetve egy helyen 90-ért is árulták, itt sorban is álltak érte a vásárlók - írja a bama.hu.

Aki sárgadinnyét keres, annak még nehezebb dolga van, feltehetően a termés java része már leérett, ezért a felhozatal is sokkal kisebb, az ára pedig drágább.

Sok más gyümölcsöt választhatunk ebben az időszakban, szintén most van a szezonja az őszibaracknak, a szilvának, sok szép és ízletes fajtát kínálnak ezekből a gyümölcsökből, így választhatunk a pénztárcánknak megfelelően a kisebb-nagyobb, fehér vagy sárga színű barackok közül. Érik a nyári alma és a körte is, ezekből is válogathatunk kedvünkre, illetve egyre több szőlő is beérik a jó időnek köszönhetően.

agrotrend.hu / bama.hu

Fókuszban
Kell egyáltalán a világnak a magyar áru?

Kell egyáltalán a világnak a magyar áru?

Melyek a hazai gyümölcstermesztés nagy kihívásai

Randiapp teheneknek - így még nem találtak párra az állatok

Randiapp teheneknek - így még nem találtak párra az állatok

Az Egyesült Királyságban már nem csak az embereknek van társkereső ...

Egy ismert gép új köntösben: itt az új Hardi NAVIGATOR classic

Egy ismert gép új köntösben: itt az új Hardi NAVIGATOR classic

Európa több országában, így Magyarországon is a

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.