2022.12.01., csütörtök , Elza

Agrárpiac

2018. szeptember 12. szerda • 16:50

Adjon hangot véleményének a szabadkereskedelmi megállapodások kapcsán

Az iparági képviselők szeptember 21-ig tölthetik ki a kérdőíveket.

Az Európai Bizottság konzultációt indított az EU-Ausztrália és EU-Új-Zéland szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatosan, mely főként az uniós vállalkozásoknak szól - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán.


fotó: Pixabay

A konzultációk célja, hogy segítsék a Bizottság munkáját a prioritások meghatározásában és a tárgyalási folyamat során hozott döntések meghozatalában.

Az EU kereskedelmi megállapodások formájában szabályozza a harmadik országokkal fennálló kereskedelmi kapcsolatait.

A megállapodások célja, hogy jobb kereskedelmi lehetőségeket teremtsenek, illetve megszüntessék a kereskedelem különböző akadályait.

Az EU-ban folyamatos tárgyalásokat folytatnak a harmadik országok képviselőivel a kereskedelmi megállapodások létrejöttéről.

A már hatályban lévő együttműködések mind a hatályukat és a célkitűzéseiket tekintve nagyon különbözőek. A jelenleg folyamatban lévő tárgyalások listáját az EU folyamatosan frissíti és közli. 

Az Európai Tanács 2018. május 22-én hozott döntése értelmében az EU tárgyalásokat kezdeményez Új-Zélanddal és Ausztráliával.

Az érdekelt iparági szereplőket arra kérik, hogy osszák meg gyakorlati tapasztalataikat, amik megkönnyíthetik és hozzájárulhatnak az EU-Új-Zéland és EU-Ausztrália kereskedelmi megállapodások tárgyalásaihoz.

Az angol nyelvű kérdőívek (EU-Új-Zéland és EU-Ausztrália) kitöltésére 2018. szeptember 21-ig van lehetőség.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.