2020.05.28., csütörtök , Emil,Csanád

Agrárpiac

2016. április 16. szombat • 09:00

Az agrárkivitel bővítéséről tárgyalt Fazekas Sándor az ontariói mezőgazdaság miniszterrel

A magyar agrárkivitel lehetőségeinek bővítéséről, valamint kutatási-fejlesztési együttműködési programokról tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Torontóban.

Az agrártárca vezetőjének észak-amerikai látogatása a kanadai Ontario tartományban zárult. Tárgyalópartnere Jeff Leal ontariói mezőgazdasági, élelmezésügyi és vidékfejlesztési miniszter volt.

Fazekas Sándor telefonon nyilatkozott az MTI-nek. Elmondta, hogy a kanadai-magyar agrártárgyalások fő témája a magyar agrárkivitel, elsősorban is a borexport lehetőségeinek bővítése volt. Emellett kutatási-fejlesztési együttműködési programokról is tárgyalt Leallel.

Egy nappal korábban az agrártárca vezetője Ottawában, Kanada fővárosában, szintén kutatási-fejlesztési együttműködésről tartott megbeszélést Lawrence MacAulay szövetségi mezőgazdasági miniszterrel, akivel elsősorban a vetőmag-termesztési és erdőgazdálkodási együttműködés lehetőségeit vizsgálták meg. Fazekas Sándor részt vett a montreali nemzetközi élelmiszeripari vásáron is.

Kanadai tárgyalásai előtt Fazekas Sándor az Egyesült Államokban - Washingtonban, majd New Yorkban - folytatott megbeszéléseket.

agrotrend.hu/MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.