FÓKUSZBAN

Mélyülni látszanak a magyar-kínai kapcsolatok

Mélyülni látszanak a magyar-kínai kapcsolatok

Magyarország szeretné növelni Kínába irányuló exportját. ...

Miért kell - vagy nem kell - szemenként vetni a búzát?

Miért kell - vagy nem kell - szemenként vetni a búzát?

A kalászos szemenkénti vetése talán még mindig egy kicsit ...

Növelni szeretnék a zöldségek és gyümölcsök versenyképességét

Növelni szeretnék a zöldségek és gyümölcsök versenyképességét

Egy két éves projekt olyan problémákat kíván megoldani, mint ...

Agrárpiac

2018. május 15., kedd • 12:41

Dagad a húsbotrány a belgáknál

A közelmúltban kirobbant élelmiszerbiztonsági botrányok annyira megrázták a belgákat, hogy az már hatással van az étkezési szokásokra.

A legnagyobb botrányt az jelentette, hogy francia nyelvű déli tartomány, Vallónia egyik nagy húsfeldolgozója, a Veviba, minősíthetetlen, sőt, fogyasztásra alkalmatlan húsokat szállított az élelmiszerboltokba.

Egy új felmérés szerint az országban élő emberek több mint egyharmada visszafogta a húsfogyasztást - fotó: Pixabay

A Veviba a belga húspiac 30 százalékát szerezte meg korábban. A Veviba praktikáira egy februári vizsgálat során derült fény, amikor a vállalat 200 raklapnyi termékéből 133 raklapnyi nem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

A Moustique-közvéleménykutás résztvevőinek közel fele szerint a belga szupermarketekben az élelmiszerek minősége folyamatosan rosszabbodott. Ugyanakkor 86 százalékuk azt is elmondta, hogy a fogyasztói ár volt a döntő szempont, amikor kiválasztotta, hogy melyik élelmiszert vásárolja meg.

A megkérdezettek háromnegyede szerint gyakoribb helyszíni ellenőrzésekre van szükség az élelmiszer-ellátás biztonságának érdekében.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.