FÓKUSZBAN

Jó hibridválasztással és tőszámbeállítással a kukorica sem indul hátránnyal

Jó hibridválasztással és tőszámbeállítással a kukorica sem indul hátránnyal

A nem homogén területeken érdemes flexibilis csőtípussal ...

Így fordítható a barna erdőtalaj a termelők javára (+Videó)

Így fordítható a barna erdőtalaj a termelők javára (+Videó)

A barna erdőtalajoknak igen nagy a mezőgazdasági jelentősége, ...

Agrárpiac

2017. október 12., csütörtök • 07:59

Élénkülhet az agrárkereskedelem Libanon és Magyarország között

Mindkét ország lehetőséget lát az agrár-külkereskedelmi kapcsolatok bővítésében és már rövid távon is fejlesztenék az együttműködést - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM), miután Nagy István, a tárca parlamenti államtitkára Louis Lahoud libanoni agrár miniszterhelyettessel tárgyalt Budapesten.

Az FM közleménye szerint a Libanonba irányuló magyar kivitel jelentős részét az agrár-élelmiszeripari termékek adják. Számos termék kétoldalú, kölcsönös előnyökkel járó adásvételének a lehetősége is szóba került, így többek között a méz, a bor, a feldolgozott tejtermékek, az olíva és a déligyümölcsök értékesítése is megvalósulhatna a két fél között.

Fotó: Nehrebeczky Mária

Nagy István kiemelte, hogy a prémium bortermékek versenyképesek lehetnek Libanonban. Arról is szólt, hogy a hazánkban előállított mézek világszerte elismertek, a kiváló minőségű akácméz hungarikum termék. Termelésünk igen jelentős részét az Unióban viszonylag ritka akácméz teszi ki, ami a nemzetközi piacokon is versenyképes, keresett exportterméknek számít.

A két ország közötti együttműködések folytatódnak, Louis Lahoud az egyeztetés során jelezte, hogy vendégül látnák Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert a közel-keleti országban.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.