FÓKUSZBAN

Jó hibridválasztással és tőszámbeállítással a kukorica sem indul hátránnyal

Jó hibridválasztással és tőszámbeállítással a kukorica sem indul hátránnyal

A nem homogén területeken érdemes flexibilis csőtípussal ...

Így fordítható a barna erdőtalaj a termelők javára (+Videó)

Így fordítható a barna erdőtalaj a termelők javára (+Videó)

A barna erdőtalajoknak igen nagy a mezőgazdasági jelentősége, ...

Agrárpiac

2017. február 15., szerda • 18:41

Ismét afrikai elnöke lett az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alapnak

Magyarország képviseletében Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára az elsők között gratulált az ENSZ Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) új elnökének, Gilbert Fossoun Houngbo-nak.

 A helyettes államtitkár kiemelte, hogy hazánk arra törekszik, hogy a jövőben még erősebbé váljon együttműködése a szervezettel, a fejlődő országok mezőgazdasági és vidékfejlesztési programjainak támogatásán keresztül. Ez a célkitűzés teljes egészében összhangban áll azzal a kormányzati törekvéssel, amely a mezőgazdasági kistermelők támogatásával,  a vidéki foglalkoztatottság növelésén keresztül segíti a vidéken élők helyben tartását, a munkahelyteremtést, az élelmezés-biztonságot, és ezáltal hozzájárul a migráció kiváltó okainak megszűntetéséhez.

A 2017. április 1-én hivatalba lépő Gilbert Fossoun Houngbo (Togo korábbi miniszterelnöke, akit 8 jelölt közül választott meg a tagállamok többsége) programjának legfontosabb eleme, hogy a szervezet által már korábban kitűzött célok reális és pragmatikus megközelítés révén teljesüljenek. Alapvető érdek, hogy minden egyes befektetett dollár a leghatékonyabban segítse a fejlesztési célok elérését – hangsúlyozta Houngbo beszédében. Meggyőződése, hogy az IFAD dinamikus irányításával hozzá tud járulni a foglalkoztatás javítása révén a főleg mezőgazdaságból élő vidéki lakosság életkörülményeinek kézzelfogható javulásához.

Hazánk az IFAD-dal és az ENSZ Dél-Dél Együttműködési Hivatalával (UNOSSC) közösen 2015 óta vesz részt egy hosszú távú regionális projekt kivitelezésében. A projekt az észak-afrikai és közép ázsiai térségben 8 országra fókuszálva kívánja elősegíteni a mezőgazdaság megerősítésén keresztül az élelmezésbiztonsági célok megvalósulását.

agrotrend.hu / FM 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.