2019.09.21., szombat , Máté,Mirella

Agrárpiac

2017. november 07. kedd • 17:09

Ismét tárt karokkal várták a magyar termékeket Kazahsztánban

Tárt karokkal fogadták a szakmai látogatók és az érdeklődők a magyar termékeket az idei, huszadik alkalommal megrendezett „World Food Kazakhstan”-on, amely Közép-Ázsia egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállítása. Az Agrármarketing Centrum (AMC) közösségi standját évről évre – szinte már hagyományként - nagy érdeklődés övezi.

A magyar standon olyan termékekkel ismerkedhettek meg a vendégek, mint a gyümölcslevek, befőttek, tejtermékek, italporok, vetőmagok, gluténmentes árucikkek, illetve a kiváló minőségű húskészítmények, nagyon kedvelt és sikeres kolbászok és szalámik - tájékoztatott közleményében az AMC.

fotó:AMC

Az Agrármarketing Centrum rendszeres résztvevője a kiállításnak, immár negyedik alkalommal volt jelen a rendezvényen. Az AMC idén 7 kiállítónak tette lehetővé a megjelenést a magyar közösségi standon, akik 63 négyzetméteren mutathatták be portékáikat.

Mivel szakmai rendezvényről van szó,

olyan cégek vettek részt az eseményen, amelyek importőrt, forgalmazót keresnek a kazah, közép-ázsiai piacon, illetve a már meglévő kapcsolataikon keresztül az értékesítésüket kívánják bővíteni.

A kiállítók - az elmúlt évhez hasonlóan - idén is B2B találkozókon vehették fel a kapcsolatot a helyi kis- és nagykereskedő cégek képviselőivel.

A „World Food Kazakhstan”-on idén 36 országból 465 kiállító vett részt, több mint 5 ezer szakmai látogatóval, köztük jelentős számban kazah, üzbég és kirgiz élelmiszer- és italgyártók, importőrök, disztribútorok, nagy- és kiskereskedők, döntéshozó vásárlók, illetve éttermek képviselői.

A vásáron lehetőség nyílt az új fogyasztási cikkek, élelmiszer termékek bemutatására, kóstoltatására. A kiállításon való megjelenéssel esély adódik nem csak Kazahsztánba, hanem közép-ázsiai térség országaiba történő bejutásra, új értékesítési csatornák kialakítására.

agrotrend.hu / AMC

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.