2022.01.26., szerda , Vanda, Paula

Agrárpiac

2017. május 09. kedd • 10:39

Jöhet a fúzió! Zöld utat adtak a Syngenta részvényesei

Több mint 80%-os támogatottságot élvez a ChemChina-összeolvadás a Syngenta részvényeseinek a körében.

A ChemChina felvásárlásra törekvő erőfeszítései megnyerte a Syngenta részvényeseinek többségi támogatását, mikor 43 milliárd dollárt kínált – írja az agriculture.com

Az ajánlattételi időszak lezárult május 4-én és előzetes felmérések alapján megközelítőleg 80,7 %-os részesedést sikerült megpályázni, erősítették meg hivatalos források. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy elérték a küszöbértéket jelentő kibocsájtott részvények 67%-át.

A megállapodással beléptek az agrokémiai és vetőmag ágazat nagy összeolvadt cégeinek triumvirátusába. A többi szereplő a Dow-DuPont és Bayer-Monsanto.

A Syngenta múlt év októberében kiadott nyilatkozatában arról számolt be, hogy az összeolvadást a piac szabályozási és versenyhelyzetből adódó nyomás kényszeríti. Hozzátették, hogy a megváltozott háttér lehetővé teszi majd, hogy optimalizálják a kutatásra és fejlesztésekre szánt ráfordításaikat.

A ChemChina eloszlatta a brüsszeli testület részéről korábban felmerült aggályokat, és április elején engedélyezte az Európai Bizottság a kínai állami vegyipari cégnek a svájci Syngenta megvásárlását.

agrotrend.hu  

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.