2019.03.18., hétfő , Sándor,Ede

Agrárpiac

2018. március 03. szombat • 08:34

Kibővítik a mezőgazdasági támogatásokat Törökországban

A török ​​állatállomány és a mezőgazdaság támogatása érdekében az ankarai kormány kiterjedt állami támogatási programot indított a mezőgazdasági termelők számára az élelmiszer-behozatal csökkentése és a mezőgazdasági termelők pénzügyi eszközökhöz való hozzáférésének megkönnyítése érdekében.

Törökország arra törekszik, hogy a világ tíz legnagyobb gazdasága közé emelkedjen, ezért új programsorozatot indított az ipar és a mezőgazdaság számára. A közelmúltban Ankara jelentős lépéseket tett az állattenyésztés és a mezőgazdaság teljesítményének javítására Törökországban.

A program általános célja az, hogy a mezőgazdaságot fejlesztve és támogatva csökkentse az élelmiszer behozatal arányát, miközben a lakosság száma tovább növekszik.

Ugyanis Erdogan, Törökország elnöke véleménye szerint az agrárgazdaság valamint az élelmiszeripar fontos szerepet játszik az ország védelmi iparágaként. A Daily Sabah című isztambuli lap azt írja, hogy ezért a mezőgazdaság évi 13 milliárd török líra (2,7 milliárd euró) támogatásban részesül.

Ennek a kiterjedt programnak a részeként

az ökológiai gazdálkodást kormányzati ösztönzők támogatják és a gazdálkodók alacsony kamatozású hiteleket kapnak és a modern öntözőrendszereket telepítenek 8,5 millió hektáron.

Az új ösztönző csomag támogatja azokat a gazdákat is, akik bővíteni kívánják földjüket. Az elmúlt 15 évben 6,1 millió hektárra terjedt ki ez a fajta konszolidáció, ám a cél a 14,3 millió hektár elérése.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Fókuszban
Együtt a magyar agráriumért

Együtt a magyar agráriumért

Rendhagyó ünnepségen emlékeztek meg az 1848/49-es

Euralis a szója specialista

Euralis a szója specialista

2018-ban Magyarországon közel 60.000 hektáron

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Agrofotó 2019: április 15-ig várjuk a legszebb agrárképeket!

Az Agrotrend Csoport idén 7 kategóriában keresi azokat a

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.