2023.03.28., kedd , Gedeon, Johanna

Agrárpiac

2016. augusztus 24. szerda • 06:09

Közös cél a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok fellendítése Szlovéniával

A Kárpát-medence országai között a gazdasági, földrajzi adottságokat kihasználó, többrétegű kapcsolatrendszerben rejlő előnyök kamatoztatása nemzetpolitikai érdek - hangsúlyozta Nagy István földművelésügyi miniszterhelyettes az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár Magyar Napján, Szlovéniában, Gornja Radgonában.

A magyar miniszterhelyettes a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok fellendítését jelölte meg a közös célok egyikeként. Kiemelte, mindehhez nagymértékben hozzájárul a 2015-ben, Lendván megnyitott Magyar Nemzeti Kereskedőház. Emellett az 54. Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárt is remek lehetőségnek nevezte az üzleti kapcsolatok létesítésére és továbbfejlesztésére.

Az eseményen Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár is részt vett, aki a Magyar Állami Erdészeteket mutatta be.

Szlovénia legjelentősebb nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárának idén Magyarország a díszvendége. A Földművelésügyi Minisztérium mintegy 120 m2-es standdal jelenik meg a kiállításon, ahol Nemzeti parkok, az állami erdészeti társaságok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház mutatkoznak be, illetve a kereskedelmi kapcsolatok élénkítésére üzleti fórumot is tartanak.

agrotrend.hu / FM

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.