2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Agrárpiac

2017. november 28. kedd • 10:12

Kukorica mehet Kínába, a cseresznyére esély van

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kínai Minőségellenőrzési és Karantén Hivatal (AQSIQ) vezetőjével, Zhi Shuping miniszterrel a két ország jövőbeli kereskedelmi kapcsolatairól egyeztetett.

Zhi Shuping beszámolt arról, hogy a magyar termékekkel jó tapasztalataik vannak, lehetőséget látnak az exportálandó árukör bővítésére.

fotó:FM

A kínai partner átnyújtotta a cseresznye engedélyezési eljárásához szükséges kérdéssort, valamint ígéretet tett a madárinfluenzával kapcsolatos értékelési folyamat felgyorsítására.

Fazekas Sándor jelezte partnerének, hogy Magyarország az e-kereskedelem és logisztika, valamint a beszerzési-értékesítési láncok területén is kész együttműködni Kínával.

A miniszterek végül aláírták a magyar kukorica kivitelét lehetővé tevő dokumentumot, amely megalapozza a jó minőségű kukorica Kínába szállítását.

Kína a tizedik legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált Magyarországnak, hiszen a keleti országba irányuló magyar export tavaly meghaladta az 500 milliárd forintot, amelyben komoly tényező a mezőgazdaság és az élelmiszeripar – fogalmazott Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter Kína, valamint 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumának mezőgazdasági szekcióját megnyitó beszédében.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.