2023.03.26., vasárnap , Emánuel

Agrárpiac

2016. március 19. szombat • 14:30

Magyarország támogatja Szerbia európai integrációs felkészülését

Magyarország kész arra, hogy továbbra is támogassa Szerbia európai integrációs felkészülését a mezőgazdaság és környezetvédelem területén, jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Snežana Bogosavljević Bošković szerb mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter asszonnyal tartott egyeztetésén.

A magyar mezőgazdasági tárca vezetője elmondta, hogy hazánk szívesen közreműködik Twinning és TAIEX projektek megvalósításában a szerb társminisztériummal, és készen áll arra, hogy a tárcaközi munkacsoport keretében is folytassa a megkezdett együttműködést.

Snežana Bogosavljević Bošković miniszter asszony és magyar kollégája megtekintett egy Hungarikum termékek széles választékát felvonultató boltot is Budapesten.

A szerb miniszter a Magyar–Szerb Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottság 8. ülésének szerb társelnökeként látogatott Budapestre.

Foto:123RF

Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy az együttműködés kiemelt szakterületei a méhészet, halászat, nemzeti minőségügyi rendszerek, illetve a kisgazdaságok támogatása, de nyitottak vagyunk az együttműködésre és tapasztalat cserélésre az állattenyésztés, növénytermesztés vonatkozásában is.

A tárgyaló partnerek egyetértettek abban, hogy közös cél a mezőgazdaság fenntartható fejlődésének biztosítása, valamint kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerek előállítása olyan termesztési módokkal, amelyek nem jelentenek veszélyt a környezetre és a biodiverzitásra, így a szerb féllel való együttműködés kiemelkedő fontosságú a régió GMO-mentességének elérésében is.

agrotrend.hu/FM 

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.