2023.03.27., hétfő , Hajnalka

Agrárpiac

2016. augusztus 11. csütörtök • 10:44

Marhahús szállítása indulhat Hongkongba

Sikeres egyeztetéseknek köszönhetően lehetővé vált öt magyar vállalkozás számára, hogy friss és fagyasztott marhahúst szállítsanak Hongkongba. A tárgyalások folytatódnak annak érdekében, hogy az engedélyezett létesítmények és az exportálható termékek köre mielőbb bővülhessen. Nem könnyű megfelelni az unión kívüli országok elvárásainak.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a hongkongi élelmiszer-felügyeleti hatóság tárgyalásainak köszönhetően ezentúl Apajról, Dömsödről, Dunakesziről, Hajdúnánásról és Jászszentandrásról szállíthatnak friss és fagyasztott marhahúst Hongkongba.

Az FM a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások számára új piaci lehetőségeket biztosítson. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei pedig tanácsadással segítik az előállítókat, forgalmazókat, hogy megfeleljenek az EU-n kívüli országok speciális elvárásainak. A szakpolitikai képviselők munkája támogatja a hazai előállítók fejlődését és emellett hozzájárul ahhoz is, hogy a kiváló minőségű magyar élelmiszerek jó híre még ismertebbé váljon a külföldi vásárlók körében.

A tárgyalások a jövőben tovább folytatódnak. A cél, az engedélyezett létesítmények körének mielőbbi bővítése, valamint az exportengedély kiterjesztése a juh, kecske és vadhús termékekre.

agrotrend.hu / FM

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.