2021.08.01., vasárnap , Boglárka

Agrárpiac

2018. június 18. hétfő • 11:43

Megszűnik a Monsanto márkanév

A Bayer a felvásárlást követően nem tartja meg a Monsanto nevét, de a megszerzett termékek márkanevei megmaradnak, és a Bayer portfóliójává válnak.

- A fúzió lezárulta fontos lépést jelent a víziónk megvalósításában, hogy egy vezető mezőgazdasági vállalatot hozzunk létre, amely támogatást nyújt a termesztőknek, hogy hatékonyabban és nyereségesebben gazdálkodhassanak, és fejlődésük fenntartható eredményekhez vezessen a bolygónk és vásárlóik számára is - jelentette ki Peter Stoynoff, a Monsanto beszerzési vezetője.


A  Bayer lemond a 117 éves Monsanto márkanévről - fotó: PotatoPro

- A Monsanto megszerzése stratégiai mérföldkő az egészségügyi és táplálkozási portfolióink megerősítésében - mondta Werner Baumann, a Bayer elnöke.

Mint arról korábban beszámoltunk, az amerikai igazságügyi minisztérium a felvásárlás feltételeként előírta, hogy a Bayer vegyipari cég 9 milliárd dollár értékben tulajdonrészeket adjon el azért, hogy megfeleljen a versenyjogi előírásoknak. A Bayer ebbe beleegyezett, a részleteket már egyeztetik a minisztériummal.

- A Monsanto egy átmeneti időszakban önállóan, a Bayertől függetlenül fog tovább működni, egészen addig, amíg az lezárja a BASF vállalattal folyamatban lévő üzleti tárgyalásásait és tranzakcióit - közölte Peter Stoynoff.

Ez idő alatt a Monsanto üzleti tevékenysége továbbra is változatlan formában működik, amint pedig a BASF vállalattal kötött üzleti megállapodás véglegesedik, a Bayer elkezdi a Monsanto integrálását. A Bayer előrejezése szerint ez az időszak két hónapon belül lezárul.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.