2022.01.18., kedd , Piroska

Agrárpiac

2015. október 26. hétfő • 12:15

Mészáros Lőrincé lehet majdnem egymilliárd értékű állami föld?

Meghirdették azokat a Felcsút környéki földeket, amelyeket jelenleg a polgármester családi cége, illetve felesége és testvére bérelhetnek. Mészáros Lőrinc végleg megszerezheti az állami földeket.


fotó: mti

Végleg megszerezheti Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa azokat az állami földeket, amelyeket eddig csak haszonbérbe kapott meg – írja a hétfői Blikk.

A lap abból következtet erre, hogy meghirdették a Felcsút környéki földeket, amelyeket jelenleg a családi cége, a Búzakalász 66 Kft., illetve felesége, Mészáros Beatrix és testvére, Mészáros János bérelhetnek, és mivel Simicska Lajossal már nincs jóban a kormány, most Mészárosék lehetnek a földértékesítési programjának nyertesei. A kikiáltási ár összesen 931 millió forint lesz.

A Blikk összegzése szerint az állam összesen mintegy 640 hektárnyi olyan területet értékesítene Fejér megyében, amelyet jelenleg Mészáros Lőrincék használnak. Ebből több mint 240 hektárra elővásárlási joguk is lesz, a többi birtokra váró helyi gazdáknak pedig százmilliókkal kellene rendelkeznie, ha meg akarnák venni Mészáros elől a földeket.

A kormányfővel összevesző Simicska a Blikk szerint örülhet, ha száz hektárt megment a tízezer hektárt meghaladó földjeiből, amelyeket az érdekeltségébe tartozó cégek révén birtokolt. Földet csak a helyi földművesek vehetnek, Simicska pedig Mészárosékkal ellentétben nem az.

agrotrend.hu / hvg.hu

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.