2020.11.28., szombat , Stefánia

Agrárpiac

2017. március 12. vasárnap • 10:43

Nem kezelhetők a globális szinten jelentkező válságok az EU tagállamok összefogása nélkül

Az EU tagállamok összefogása nélkül a már sokszor globális szinten is jelentkező válságok nem kezelhetők - mondta az agártárca miniszterhelyettese a V4 agrárminiszteri találkozón.

Nagy István a lengyelországi jasionkai tárgyaláson hangsúlyozta, az EU szintjén történő szövetkezés alapvető és létfontosságú lépés egy rugalmas és erős Európához.

A miniszterhelyettes kiemelte, Magyarország célja, hogy a 2020 utáni KAP is a termelőket szolgálja. 2020 után is egy erős kétpilléres KAP-ra van szükség, amely kellő forráskerettel rendelkezik és amelyben a Közvetlen Kifizetések szerepe nem gyengül- tette hozzá. Nagy István aláhúzta, hazánk fontosnak tart emellett egy erős biztonsági hálót fenntartani, mivel a romló piaci feltételek miatti áringadozás sok mezőgazdasági szektorban jelentősen megnőtt az elmúlt években, és ez súlyos bevétel-ingadozáshoz vezetett.

A gazdák élelmiszerláncban betöltött helyzetének javítása egy, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra vonatkozó közös uniós keretszabályozás elfogadásával valósítható meg, amelynek összhangban kell lennie a már meglévő tagállami jogszabályokkal- szögezte le.

Magyarország számára kiemelt fontosságú a Visegrádi Csoport, valamint annak kibővített formája. Az érintett országokkal számos kérdésben egyeznek  hazánk érdekei és céljai - például  a termeléshez kötött támogatások megtartása-, ezért erős érdekszövetséget szeretnénk fenntartani.

agrotrend.hu / FM 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.