Agrárpiac

Piac

Nő a világ baromfihús-termelése

Komoly lehetőségek előtt áll a világ baromfitermelése – állapítja meg az Európai Baromfifeldolgozók és -kereskedők Szövetségének éves jelentése.


fotó: 123rf

A világ hústermelés-növekedésének a felét a baromfihúsok adják majd a következő tíz évben. Az állati eredetű termékek előállítását évekig nehezítették az ingadozó takarmányköltségek, amelyek csökkentették a termelők hasznát. Az árak stabilizálódása ugyanakkor mára hozzájárult ahhoz, hogy a gazdálkodók javítsák profitabilitásukat és gyorsabban reagáljanak a változtatási követelményekre.

További pozitív előjel, hogy a baromfihúsok számos előnyt élveznek más húsféleségekkel szemben. Ilyen többek között a megfizethető ár, a vallási eredetű fogyasztási korlátozások hiánya vagy a magas tápérték. Ennek köszönhetően a világ teljes hústermelés-növekedésének több mint felét a baromfihús adja majd a következő évtizedben, főként a fejlődő országokban.

Így a baromfihús-termelés globálisan mintegy 26 millió tonnával bővülhet 2024-ig.

agrotrend.hu/mbtt

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook