2020.02.23., vasárnap , Alfréd

Agrárpiac

2015. december 03. csütörtök • 10:43

Tegnap is tárgyaltak a földbérleti díjakról

Szerdán tárgyalta az országgyűlés Győrffy Balázs, az agrárgazdasági kamara elnöke, fideszes képviselő aránytalan földbérleti díjak versenyelőnyének megszüntetéséről szóló indítványát.


fotó: 123rf

A vita során az ellenzék továbbra is támadta a javaslatot, mondván azzal a kormány a „neppereknek” kedvez. Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára pedig jelezte, a kormány támogatja a javaslatot, s egyértelművé tette, hogy a kormány gazdaság- és társadalomfilozófiája a tulajdonra épül. – Nem éri el a célját, ezért le kell állítani a földárveréseket, a hazai mellett ugyanis a tagállami állampolgárok is földhöz juthatnak, a vidéki foglalkoztatást leginkább elősegítő családi gazdaságoknak viszont nincs lehetőségük bekapcsolódni az árverésekbe – közölte szerdán Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője.

Ezzel szemben a Fidesz közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy a földárverések az eredeti ütemtervnek megfelelően, átláthatóan haladnak, s a kormány minden erejével azon van, hogy a magyar föld a helyben lakó magyar földművesek kezében legyen. Mint írták, az az LMP, az MSZP és a Jobbik korábban is együtt támadta meg a magyar gazdákat, és most újra erre készülnek.

magyaridok.hu / agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.