2022.01.26., szerda , Vanda, Paula

Agrárpiac

2015. október 11. vasárnap • 09:10

Több húst exportálna Oroszország

Oroszország azon fáradozik, hogy megteremtse az állategészségügyi törvényi feltételeket a húsexportja kiépítésére, ezért aktív tárgyalásokba kezdett.

Az orosz szövetségi állat- és növényegészségügyi felügyelet (Rosselkhoznadzor) jelenleg aktívan tárgyal az Európai Unió hivatalaival, valamint több mint 40 további országgal, azzal a céllal, hogy az oda irányuló húsexportot kiépítsék vagy növeljék - számolt be nemrég Sergej Dankwert hivatalvezető egy ágazati találkozó során Moszkvában.

Az orosz vállalatok érdekeltek a szárnyas-, sertés-, és marhahús, valamint egyéb állati termékek exportjában. Dankwert szerint a kollégákkal eddig külföldön 61 állategészségügyi tanúsítványt egyeztettek le és további 53 megállapodás előkészítés alatt áll.

Oroszországból jelenleg a világ mintegy 20 országába importálnak különböző húsféleségeket, köztük szarvashúst Németországba és Finnországba. Ez év eleje óta hoztak tető alá engedélyeket az állati termékek szállításáról Izraelbe, Egyiptomba, Kínába, Észak-Koreába, Marokkóba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Szenegálba, Szerbiába és Dél-Afrikába.

 

topagrar.com

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.