2023.03.28., kedd , Gedeon, Johanna

Agrárpiac

2017. május 25. csütörtök • 15:56

Új piacok után nézett Mexikó - a muszlim országokat célozzák a marhákkal

Mexikó növekvő marhahús-ágazata a közel-keleti muzulmán fogyasztók számára célozza meg elsődleges darabjait, mivel csökkenteni kívánja a vevők függését az Egyesült Államokban.

Donald Trump az észak-amerikai szabadkereskedelmi szerződés, a NAFTA felülvizsgálatával fenyegetett, ez pedig felgyorsította a mexikói marhahústermelők erőfeszítéseit az alternatív külföldi piacok felfedezésére. Pedig az USA közelebb van, és tavaly a mexikói marhahúsexport 94 százalékát vásárolta fel 1,6 milliárd dollár értékben – írja a Syngenta Blogja.

fotó:Pixabay

Most azonban a mexikói cégek a Közel-Keletre tekintenek, amelyek a legtöbb húst a nem muszlim országokból importálják, az iszlám által előírt halal minősítéssel. Ez az állatok levágásának és feldolgozásának módját írja elő.

Mexikó, a világ hatodik legnagyobb marhahústermelője tervezi, hogy 2018 végéig 5 ezer tonnáról 20 ezer tonnára növelné a halal minősítésű marhahús exportját. Ehhez azonban az országnak a mai hatról 21-re kell emelnie a halal-minősítésű húsüzemek számát a jövő év végéig.

Jézus Vizcarra, a legnagyobb mexikói marhahús exportőr, a SuKarne tulajdonos-vezérigazgatója azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy vállalatának nagy lehetősége van a muszlim országokban – Egyiptomban, az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban és Libanonban – való értékesítésre.

A mexikói szarvasmarha-termelő szövetség kereskedelmi küldöttsége február végén Dubaiban és Katarban járt, hogy találkozzon a potenciális vásárlókkal – mondta Rogelio Perez, a szövetség, az AMEG vezető kereskedelmi tisztviselője, hozzátéve, hogy az Egyesült Arab Emírségek ellenőrei júniusban látogatnak Mexikóba, azt követően, hogy a szaúdi ellenőrök márciusban elégedettek voltak a tapasztalatokkal.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.