2023.03.26., vasárnap , Emánuel

Agrárpiac

2016. november 26. szombat • 11:21

Újabb orosz régióban kaphat lehetőséget a magyar agrárium

Dmitrij Jevgenyevics Ovcsinnyikov kormányzó-helyettes magyarországi látogatásának fő célja a Szamara régió agráriumra vonatkozó lehetőségeinek bemutatása volt.

Kiemelt jelentőséggel bírnak az oroszországi régiókkal ápolt közvetlen szakmai és üzleti kapcsolatok a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a környezetvédelem területén - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az oroszországi Szamara régió kormányzó-helyettesével folytatott tárgyaláson. Nagy István elmondta az Oroszországi Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumával rendszeresek a szakmai együttműködések.

A tárca egyik fontos célkitűzéseként jelölte meg a regionális kapcsolatok erősítését és támogatását, továbbá az embargót nem érintő termékek exportjának fellendítését. Az agrártárca több orosz szövetségi szubjektummal is tartja a kapcsolatot konkrét projektek kapcsán, így például folyamatos a kapcsolat a Tatár Köztársasággal, ahol magyar burgonyafajták termesztési lehetőségeinek kipróbálását tervezik. Az államtitkár kiemelte, a Földművelésügyi Minisztérium örömmel fogadta, hogy Oroszország aláírta a GMO-törvény tervezetet nemrégiben és hozzátette a jövőt a GMO-mentes élelmiszer jelenti.

A magyar vetőmag és gabonaszektor számára igen fontos az orosz piac- szögezte le Nagy István. Oroszország és Magyarország között az agráriumban a premix mellett jelentős az együttműködés a vetőmag, a tenyészállat és tenyészbaromfi, a mezőgazdasági technológiák területén. Dmitrij Jevgenyevics Ovcsinnyikov kormányzó-helyettes látogatásának fő célja a Szamara régió agráriumra vonatkozó lehetőségeinek bemutatása volt.

agrotrend.hu / Földművelésügyi Minisztérium

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.