2019.10.23., szerda , Gyöngyi

Agrárpiac

2017. szeptember 27. szerda • 18:12

Vietnám élénken érdeklődik a magyar gépgyártás iránt

Nagy érdeklődés mutatkozik vietnámi részről a magyar mezőgazdasági gépgyártás iránt, miközben erősödő együttműködés várható a baromfitartás és az élelmiszerbiztonság területén - jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hanoiban Nguyen Xuan Cuong-al, Vietnam agrárminiszterével folytatott megbeszélése után.

- Közös célunk a mezőgazdaság technológiai szintjének javítása, valamint átfogó termelési kapacitás és élelmezés- és élelmiszerbiztonság megvalósítása - hangsúlyozta a magyar tárcavezető, miután az Orbán Viktor miniszterelnök által vezetett delegáció tagjaként a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésről írt alá keret-megállapodást.

- A magyar-vietnámi vegyes vállalati együttműködésnek egy élő és sikeres példája működik a baromfi-feldolgozás területén, amelyet tovább fogunk fejleszteni - húzta alá Fazekas Sándor, majd kiemelte, hogy örömmel adjuk át a víztisztítás, valamint a hulladékgazdálkodás területén szerzett tapasztalatainkat is. Édesvízi haltartás vonatkozásában is jó kapcsolatokat ápolunk vietnámi partnereinkkel, akik nyitottak a magyar tudás megismerésére ezen a területen is.

- A mezőgazdasági gépek tekintetében elsősorban kisgépekkel vagyunk jelen, de reméljük, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, melyek kapcsán a nagyobb gépek exportja is kapcsolódást jelenthet Vietnámhoz - tette hozzá a földművelésügyi miniszter.

Agrárkutató intézeteink között több területen is együttműködést indítunk el, ezek közül kiemelkednek az élelmiszer-ipari eljárások, amelyek terén a magyar rendszer kiemelkedően teljesít.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.