Hírek

2019-ben is folytatódik a Tanuljunk együtt programsorozat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szeretné további témákkal, témakörökkel kiegészíteni a programot.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) legfontosabb feladata, hogy a tagjaink sikerességét elősegítsük, így elsődleges feladatunk az ágazatban tevékenykedők képességeinek, szakmai ismereteinek bővítése – olvasható a kamara oldalán.


fotó: NAK

A NAK korábbi szakmai rendezvényeinek tapasztalatai azt mutatták, hogy az élelmiszeripari vállalkozások és az őstermelők körében egyaránt kiemelt igény mutatkozik olyan gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amelyek azonnal átültethetők a mindennapi tevékenységükbe.

Ezen igények alapján indította el 2017-ben a „Tanuljunk együtt!” – hazai élelmiszeripari gyakorlati napok című programsorozatát a kamara élelmiszeripari igazgatósága.

Ezzel az ingyenes lehetőséggel szeretnék segíteni azon tagjaikat a feldolgozás tökéletesítésében, akik most kezdenek bele a saját alapanyaguk feldolgozásába, illetve azoknak is, akik már ezzel a tevékenységgel foglalkoznak.

Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra is.

Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak

  • termékfejlesztésükhöz,
  • együttműködési készségük és környezeti teljesítményük javításához,
  • valamint erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.

A rendezvénysorozatot a 2018-ban már bővített tematikával, több élelmiszeripari szakágazatot érintően lett meghirdetve. A 2018-as eseményeken összességében több mint 200 kamarai tag élt a szakmájukat érintő ismereteik bővítésével.

A gyakorló termékkészítők számára is hoztak újdonságot az elméleti- és gyakorlati bemutatók, ugyanis így átláthatták a teljes folyamatot, a helyes eljárások szükségességét, valamint az oktatók felhívták a figyelmet a kockázatos munkaműveletekre, és potenciális hibaforrásokra.

Minden program alkalmával kiosztásra került egy elégedettségi kérdőív, melyben a résztvevők értékelni tudták a rendezvényt.

A hallgatóság visszajelzése alapján a tréningeken kaptak új ismereteket, sőt az ott szerzett tudást és tapasztalatot elkezdték beépíteni a gyártástechnológiájukba, amely által higiénia és technológia szempontjából az eddigieknél magasabb értékű termékeket tudnak előállítani, mely mind érzékszervi, mind eltarthatósági szempontból számottevő lehet a produktumnál, így a résztvevők egyértelmű előnyre tehetnek szert a piacon.

A 2018-as tavaszi programsorozatot összességében sikeresen zártuk a beérkezett pozitív tagi visszajelzések alapján. Minden meghirdetett alkalomra többszörös túljelentkezés mutatkozott, ezért indokoltnak tartjuk a folytatást.

A NAK 2019-ben további témákkal, témakörökkel egészítenék ki a programot, mivel folyamatos érdeklődés mutatkozik egyéb termékek gyártási gyakorlata iránt is.

További részleteket ide katttintva olvashat.

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés