2022.12.01., csütörtök , Elza

Élelmiszergazdaság

2022. június 23. csütörtök • 08:28

A Control Union Hungária Kft. mindennapjairól készített videó sorozatunk 8. epizódjában az akkreditált laboratóriumi munkák rejtelmeibe kaphatunk betekintést

Brix Károlyné az akkreditált dunaújvárosi laboratórium vezetője, egy korábban bemutatott videóban már nyilatkozott a laboratórium létrehozásának körülményeiről, üzemeltetéséről és az itt végbemenő munkafolyamatokról. A most látható epizódban a laboratóriumban forgatott életképeken keresztül mutatjuk be nézőinknek a színfalak mögött történő munkavégzést. A rendelkezésre álló keretek között, a teljesség igénye nélkül.

A Brix Károlyné vezette  dunaújvárosi laboratórium a ’The Royal Peterson and Control Union Group’ akkreditált laboratóriumi hálózatának tagja és olyan laboratóriumokkal kell egy lapon említenünk, mint a cégcsoport referencia laboratóriuma, a TLR International Laboratories. (https://www.tlr-international.com/en/) Nem számít, ki hol helyezkedik el földrajzilag és milyen műszerezettséggel, kompetenciákkal rendelkezik. A legfontosabb, hogy a globális jelenlétnek, az együttműködésnek, a belső kommunikációnak és a szakmai tapasztalatok kicserélésének köszönhetően ezek a laboratóriumok egy rendszerben működnek és ezen belül látják el a cégcsoport analitikai szolgáltatásait! Nem is beszélve arról, hogy a legtöbb esetben maguk a megbízók is hasonló globális jelenléttel bírnak, mint a ’The Royal Peterson and Control Union’ cégcsoport.

 

Figyeljék csak a képeket, mennyi minden történhet egy beérkezett mintával a laboratóriumban dolgozó kollégák által, akik: érkeztetnek, homogenizálnak, leosztanak, válogatnak, rostálnak, darálnak, szitálnak, ráznak, kevernek, bepárolnak, lepárolnak, titrálnak, kondicionálnak, csíráztatnak, megfestenek, UV lámpáznak dagasztanak, kelesztenek, nyújtanak, felfújnak, macerálnak, digerálnak, extrahálnak és még sokáig sorolhatnánk. Mindezt teszik a különböző akkreditációs és tanúsítási rendszerek előírásainak megfelelően.  (ISO 17025/FOSFA/GAFTA/GMP+). Nem semmi munka!

8. Control Union HU akkreditált laboratórium Dunaújváros.mp4 from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

A laboratóriumi munkavégzés összetett, bonyolult, nagy pontosságot és figyelmet igénylő feladat. Ide vagy az ügyfelek által beküldött minták, vagy pedig a Control Union Hungária Kft. ellenőrei által vett minták kerülnek beszállításra, majd a szigorú érkeztetési protokoll után a szabványoknak megfelelő módon kerülnek a minták feldolgozásra, majd vizsgálatra. Az ügyfelek által beküldött minták esetében az adott mintára vonatkozó jegyzőkönyv kerül kiállításra. Az ellenőrök által beküldött minták eredményei a végleges minőséget igazoló certifikátokat kiállító ügyintéző kollégákhoz kerülnek. Ebben az esetben az analízis eredménye a minta által képviselt teljes tételre vonatkozik. Így születnek meg azok a dokumentumok, amelyek a későbbiekben egy kereskedelmi elszámolás alapját jelentik (pl: raktári vizsgálatról, teherautós/vagonos/uszályos szállításról szóló minőségi bizonyítvány).

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
+36 30 626 9197
hungaryoffice@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
+36 30 201 5775
tanusitas@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
+36 30 545 2629
labhungary@controlunion.com

(X)

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.