Élelmiszergazdaság

Piac

A csabai kolbász nyerte az ízversenyt

A Magyar Gasztronómiai Egyesület a Rézkakasban tartotta idei szalámi- és vastagkolbásztesztjét.

Sertésből (vagy döntően sertésből) készült termékeket vakteszteltek, három kategóriában összesen 44 tételt. A gyártók színes palettája vonult fel a „történelmi” márkától családi kisüzemig, széles körben gyűjtött ajánlások alapján – írta a gaultmillau.hu beszámolója alapján a beol.hu.

A szalámi és kolbászkészítők kitettek magukért – fotó: pixabay.com

A főszakácsokból, szalámi- és kolbászkészítőkből, szakértőkből, szakírókból, polgári fogyasztókból álló zsűri három kategóriában kóstolt. Az asztalra kerültek klasszikus fehér szalámik/paprikamentes vastagkolbászok, paprikás szalámik/paprikás vastagkolbászok, illetve csabai kolbászok.

Az értékelés három zsűricsoportban zajlott, húszpontos rendszerben

  • Klasszikus fehér szalámi/paprikamentes vastagkolbász
  • Paprikás szalámi/paprikás vastagkolbász
  • Csabai

A legjobb Csabaiak közül 15 pontot kapott Pallér Sándor terméke, aki Újkígyóson gyárt kolbászt saját állományú sertésekből.

14 pontot szerzett a Nádas kolbász, Péli István terméke.

Ezt megközelítő pontszámokat kapott Kovácz Zoltán, Lukoviczky Pál, Sajben Csaba és Szudár Bélaterméke (11-13pont).

agrotrend.hu / beol.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés