Hírek

A csokoládékat rendben találták, de a sonkáknál és a kalácsoknál akadtak gondok

A fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket.

Nem megfelelő minőségű húsvéti sonkákat és kalácsokat szűrt ki az országos fogyasztóvédelmi vizsgálat – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az NFM élelmiszer- és vegyipari laboratóriuma által vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak.

A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, víz-, fehérje- és zsírtartalmat ellenőrizték. A húsz termékből tíznél talált problémát az NFM laboratóriuma, a legtöbb esetben a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalom-értékek nem voltak valósak, öt termékben pedig a sótartalom bizonyult magasnak.

A kalácsoknál a zsír-, cukor- és sótartalmat vizsgálták, tíz kalács közül egy akadt fenn az ellenőrzésen.

A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a kifogásolt termékek lekerüljenek az üzletek polcairól

– közölte az NFM.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés