Élelmiszergazdaság

Piac

A cukrász karácsonykor sem pihen

Borongicsné Porcsa Zsuzsa cukrászként számos nemzetközi tortakészítő versenyen elindult, s minden alkalommal éremmel tért haza.

A mester számára a torták nem egyszerű sütemények, sokkal inkább költemények, művészi produkciók – írja a sonline.hu.

fotó: sonline.hu

– Ugyan valóban cukrásznak tanultam, de aztán hosszú évekig egyáltalán nem dolgoztam a szakmában. Talán ez a szünet is kellett ahhoz, hogy most itt tartok. Májusban indítottam el vállalkozásomat, s azt kell mondjam, minden várakozásomat felülmúlta – mondta lapunknak a karácsonykor semmit sem pihenő cukrász. – A nap huszonnégy órája nem lenne elég, ha minden megrendelést teljesíteni szeretnék ebben az időszakban…

2019-ben több kisebb verseny mellett Zsuzsa elindult az I. Royal Cake Országos és Nemzetközi Torta- és Cukrászati Artisztikai Versenyen, melynek Gödöllő adott otthont.

– Hatalmas sikerként élem meg, hogy sikerült munkámmal a második helyen végezni – folytatja Borongicsné Porcsa Zsuzsa. – Tanulságos verseny volt, sok új tapasztalatot is szereztem. Kihívás volt a verseny minden pillanata.

A csurgói süteményvarázsló olyan tortákat készít, melyek egyediek és nagyon ritkák a régióban, így sokan keresik fel, ha különlegesen elkészített tortákat szeretnének maguknak, vagy rendezvényeikre.

– A munkáim kapcsán két olyan hölggyel is megismerkedtem, akik saját munkájukban ugyanúgy a különle­geset keresik, és mindent feladatot kreatívan oldanak meg. Egyikük ruhatervező, míg a másik virágdekorációkat készít. Így merült fel bennünk az ötlet, hogy dolgozzunk össze egy-egy esemény során. Ha például egy esküvőt kell díszítenünk, akkor annak virágos dekorációja, menyasszonyi ruhája, és tortái, süteményei is összhangban vannak – mondta az új szolgáltatásról.

Még igazán el sem kezdték a közös munkát az általuk megálmodott fantázianév alatt, máris több eseményhez kérték a segítségüket a jövő év elejétől.

A karácsony sem ígérkezik könnyűnek. – Nekem szigorúan két nap a karácsony – nevet fel Borongicsné Porcsa Zsuzsa. – December 24-én még hajnalban felkelek, hogy amilyen hamar csak lehet, be tudjam fejezni a rendeléseket, és a családommal lehessek. De tele lesz a hűtőm olyan süteményekkel, melyekért majd 26-án jönnek. Így ugyan nem dolgozom, de a tortákat akkor adom ki.

– Fura, de mi nem vagyunk nagyon édesszájúak. Mostanában nagyon rákaptunk a sajttortára, imádjuk. Így magunknak szerintem áfonyás sajttortát fogok sütni karamell öntettel.

agrotrend.hu / sonline.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés