2022.05.24., kedd , Eszter, Eliza

Élelmiszergazdaság

2020. május 26. kedd • 09:37

A húságazatot a vírus miatt bennragadt készletek húzzák

Rárohadhat a húsosokra az összes termék, ha nem kapnak hűtőtámogatást. Áresést valószínűsítenek.

Jelentős árcsökkenésre lehet számítani húsfronton, számos tényező hat ebbe az irányba - írja a napi.hu. Természetesen, mindegyik tényezőnek köze van a járványhoz. Az egyik, hogy az idegenforgalom és a vendéglátás visszaesésével jelentős többlet ragadt be a készletekben. A legnagyobb bajban a sertéstenyésztők vannak - idézi az infostart.

A kormány május elején döntött arról, hogy az agrárium számára létrejön egy 25 milliárd forintos csomag, de ezt több szereplő kicsinek tartja. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége szerint a Vidékfejlesztési Program visszamaradt, több mint 70 milliárdos forrását diszkriminációmentesen, azonnal meg kell hirdetni.

Fotó: flickr.com

A gazdák a hűtőtárolásra szeretnének támogatást, hogy ne vesszen kárba a hús, de mivel ezzel minden országban szenvednek, minden gazda szeretné, ha az ő húsa találna vevőre, ebből következően pedig már akár önköltségi ár alatt is áruba bocsátják termékeiket a húsosok - írja a Népszavára is hivatkozva a portál.

Raskó György agrárközgazdász ugyanakkor nem tart csődhullámtól, szerinte a korábbi magas árak "el voltak szállva", és azok, akik megfelelően félretettek, jól gazdálkodhatnak.

agrotrend.hu / infostart

Agrárállások
  • Legfrissebb állásajánlatok
Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.