2021.08.01., vasárnap , Boglárka

Élelmiszergazdaság

2019. június 18. kedd • 17:38

A magyar termelőket segíti az Auchan

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen támogatják a hazai gazdaságok piacra lépését

Megerősítette a magyar termelők piacra jutását segítő együttműködését az Auchan és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A megállapodás célja a hazai gazdaságokkal való kapcsolat szorosabbra fűzése, valamint a minőségi magyar termékek számának növelése az áruház polcain. A mostani látogatás előzményeként az áruházláncnál már februárban tartottak beszerzői fórumot.


fotó: NAK

Rövidebb ellátási lánc létrehozására, azon keresztül pedig közvetlen kapcsolat kialakítására törekszik a hazai termelő és gyártó cégekkel az Auchan Retail Magyarország.

A friss, helyben termelt és magas minőségű, ellenőrzött forrásból származó termékek arányának növelése érdekében

saját, „A gazdától az asztalig”, valamint „Tájaink ízei” elnevezésű programjai mellett szorosan együttműködik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával. A köztestület és az áruházlánc most ezt a kooperációt erősítette meg. A budaörsi áruházban tartott találkozó során a kamara képviselői az Auchan beszerzési politikájáról, a helyi termelőkkel való együttműködés jelenlegi állásáról, valamint a cég jövőbeli terveiről is képet kaptak.

„Az Auchan Retail Magyarország számára kiemelten fontos, hogy a lehető legtöbb árut helyi forrásokból szerezze be, egyúttal támogassa a magyar gazdálkodókat.

Feladatunknak tartjuk tehát, hogy felkutassuk a kiváló minőségű árut előállító termelőket, és a lehető legelőnyösebb feltételeket biztosítsuk számukra a beszállítóvá váláshoz. A kamarai együttműködés mindebben meghatározó szerepet játszik, egyúttal hozzásegít bennünket ahhoz is, hogy megfeleljünk az egyre erősebb ezirányú vásárlói igényeknek és a saját magunkkal szemben felállított elvárásoknak” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója.

„Örömmel hallottam, hogy az Auchan keresi a közvetlen kapcsolatot a termelőkkel.

Amennyiben tudunk segíteni a partnerek felkutatásában, szívesen állunk rendelkezésükre.

Az általunk kezdeményezett termelői fórumok szervezése egy kiváló lehetőség a rövid ellátási láncban szereplők körének bővítésére” - tette hozzá Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Az Auchan 2008 óta megduplázta a helyi forrásokból származó tételei számát, jelenleg

  • a zöldség-gyümölcs áruk 75,
  • a baromfi, sertés vagy marhahús több mint 90,
  • a friss tejtermékeknek pedig a 100 százaléka érkezik közvetlenül magyar termelőktől,

akik számára a kétoldalú termeltetési szerződések hosszabb időszakra biztos felvevőpiacot garantálnak.

Az áruházlánc a gazdáknak a piaci átlagot meghaladó átvevői árat és megfelelő kapacitás esetén országos beszállítói szerződést biztosít.

Jelenleg országosan 38 termelővel állnak kapcsolatban, akiktől eddig közel kétmilliárd forint értékben szereztek be helyben termelt vagy gyártott árut.

Az Auchan és a 2013 óta működő, mintegy 400 ezer tagot tömörítő Nemzeti Agrárgazdasági Kamara immár második éve működik együtt a magyar termelők és gyártók piachoz juttatása érdekében. Idén februárban például közös beszerzői fórumot és workshopot szerveztek több mint 40 termelő részvételével, melyet követően több megállapodást is kötött az áruházlánc.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.