2022.06.25., szombat , Vilmos

Élelmiszergazdaság

2018. december 01. szombat • 16:50

Az advent erős a csokigyártásban

Idén adventkor sem drágulnak az édességek, de jövőre nagyobb áremelésre kell készülni - mondta az Info Rádióban a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára.

Mikulás és karácsony környéke erős és nagyon jó időszak az édességgyártóknak, hiszen már az adventi időszakban kikerülnek a polcokra az ünnepi desszertek, a vásárlók keresik a szaloncukrokat, Mikulás-csokoládékat - írja az Infostart.hu.

Magyarország nagyhatalomnak számít ha csokoládéról van szó - fotó: pixabay.com

Intődy Gábor szerint Magyarország nagyhatalomnak számít az üreges csokoládéfigurák piacán, mintegy 100 országba exportálnak a gyártók ilyen terméket. A Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára azt mondta, hogy idén nem kell jelentős árváltozásra számítani, nem drágulnak az édességek.

Jövőre azonban biztosan lesz drágulás, mert a termékeket érintő adók is 20 százalékkal emelkednek. Azt, hogy ez az adóemelkedés jövőre pontosan mekkora drágulást generál, a szakember még nem tudta megmondani.

Intődy Gábor hozzátette, az édességipar egyre nagyobb értékel állít elő, míg 2013-ban 177 milliárd forintot termelt az ágazat, tavaly ez már elérte a 207 milliárdot.

agrotrend.hu / infostart.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.