2021.05.06., csütörtök , Ivett, Frida

Élelmiszergazdaság

2019. március 25. hétfő • 12:34

Bajban a magyar tejágazat, tüntetni fognak a szervezetek

A Penny Market 14 Ft-os, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Penny Market Kft. nem hajlandó érdemi egyeztetésre a szakmai szervezetekkel - közölte a szövetség.


Az egész magyar tejágazatot tönkreteheti a Penny Market tisztességtelen árpolitikája - fotó: Pixabay

A Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én. 

A 14 Ft-os, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára.

Hamis és rosszhiszemű a cég kommunikációja, miszerint a magyar tejágazat képtelen lenne elegendő mennyiséget szállítani a Penny Market számára.

A MAGOSZ, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) szoros együttműködésben - a leghatározottabban felszólítja a Penny Market Kft-t a tisztességtelen akció azonnali visszavonására.

A MAGOSZ teljes tagsága támogatja a keddre tervezett, indító tüntetést a Penny Market tisztességtelen lépése ellen, és minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vesz, hogy kikényszerítse az elfogadhatatlan döntés visszavonását.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.