2022.11.27., vasárnap , Virgil

Élelmiszergazdaság

2022. július 08. péntek • 08:05

Control Union Hungária Kft.: A független áru- és terményellenőrzés háttérfolyamatai

Sorozatunk 9. részében Gál Eszter, a Control Union Hungária Kft. független áru- és terményellenőrzési üzletágának irodavezetője mutatja be azokat a háttérfolyamatokat, melyeken keresztül teljessé válik a cég szolgáltatása.

Akik nyomon követték a Control Union Hungária Kft. mindennapjairól eddig megjelent videó sorozatunk 8 epizódját, azok betekintést kaphattak, mit is jelent a független áru- és terményellenőrzés, az akkreditált laboratóriumi szolgáltatás vagy a független rendszertanúsítás. Több hasonló profilú cég végzi tevékenységét ebben az iparágban, amit egymás között a ’szakik’ csak TIC-ként emlegetnek (Testing, Inspection and Certification) A ’The Royal Peterson and Control Union Group’ globális, regionális és helyi jelenlétével, szakértelmével, infrastruktúrájával és több, mint 100 éves töretlen múltjával nem véletlenül került az első 10 legnagyobb, globális hálózattal rendelkező ellenőrzőcégek közé.

Az ellenőrzésekhez kapcsolódó adminisztratív munka egy összetett, bonyolult, nagy figyelmet és szakértelmet igénylő munka. A központi irodába futnak be a hazai, külföldi ügyfelek, valamint más Control Union házaktól érkező megbízások. Ezeket a megbízásokat értelmezni, szükség esetén egyeztetni kell a megbízókkal, majd az ellenőrzési munkákat, figyelembe véve a különböző mintavételi és termékszabványokat, illetve az ügyfelek egyedi instrukcióit, egy belső információs csatornám keresztül, munkautasítás keretében ki kell adni az ellenőrzést végző kollégának, valamint az akkreditált laboratóriumnak. A központi iroda, az ellenőrök és az akkreditált laboratórium szoros együttműködésének köszönhetőn születnek meg azok a dokumentumok (certifikátok, vizsgálati jegyzőkönyvek), melyek hitelesen jelenítik meg az ellenőrzött szállítmányt és segítik a kereskedelmi partnerek közötti pénzügyi elszámolásokat.

A közel 100 ellenőr kolléga napi munkafolyamatának koordinálása, a laboratóriumi munkákra vonatkozó analízis instrukciók pontos megadása, majd ezek alapján a napi jelentések és a végleges dokumentumok kiállítása kihívást jelentő feladat. Esztert hallgatva a munka egyszerűnek és logikusan szervezhetőnek tűnik, de ez közel sincs így! Számos tényező befolyásolja a munkájukat. Az előző este az országos vezető ellenőrrel közösen összeállított munkák menete egyik pillanatról a másikra változhat. És bizony a MÁTRIX több szereplős! Elég, ha csak egy teherautó nem érkezik meg időben, vagy valamelyik telepen a szállítandó tétel ’bebogarasodik’.  Olyan is előfordul, hogy az utolsó pillanatban kapják meg a megbízásokat a megbízóktól és ezeket bizony le kell reagálniuk.  

A Control Union Hungária Kft. kollégáinak együttműködésének köszönhetően az ügyfeleik időben, gyors átfutással kapják meg a kiállított dokumentumokat. Eszter és csapata azon dolgozik, hogy az elvégzett ellenőrzéseket tükröző dokumentumok a lehető legpontosabban, legprecízebben és leggyorsabban kerüljenek a megbízóik kezébe!  (Eszter egy következő videóban többet is elárul a munkájuk részleteiről)

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
+36 30 626 9197
hungaryoffice@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
+36 30 201 5775
tanusitas@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
+36 30 545 2629
labhungary@controlunion.com

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.