Élelmiszergazdaság

Piac

Csökkentették a koriandermag-olaj olajszintjét

Megjelent az Európai Bizottság 2019/2165 végrehajtási rendelete a Coriandrum sativumból nyert koriandermag-olaj új élelmiszerre vonatkozó bejegyzés módosításáról.

2019. július 2-án kérelmet nyújtottak be a Bizottsághoz a Coriandrum sativumból nyert koriandermag-olaj leírásának módosítására. A kérelemben szereplő információk alapján az új élelmiszer leírásában csökkentették az olajsav minimális szintjét az akkor 8 százalékról 7 százalékra.

fotó: wikipedia

Ez a rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését (2019. december 18.) követő huszadik napon lépett hatályba.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés