2023.06.09., péntek , Félix

Élelmiszergazdaság

2022. június 10. péntek • 13:00

Egy akkreditált vizsgáló laboratórium, minden minőségellenőrző cég koronájának a féltve őrzött ékköve!

A Control Union Hungária Kft. mindennapi működésében nélkülözhetetlen szerepet tölt be az akkreditált laboratóriumi háttér. Egy ilyen laboratórium megtervezése létrehozása, kivitelezése, eszközökkel való felszerelése, üzemeltetése és a végén az akkreditáció vagy akár több akkreditáció megszerzése, folyamatos fenntartása szakmailag komoly kihívást jelentenek az adott cég vezetőségének, a laboratóriumban munkájukat végző szakembereknek, beleértve a laboratórium vezetőjét is, aki az összes laboratóriumi folyamatért személyesen felel.

A Control Union Hungária Kft. 2015-ben Dunaújvárosban alakította ki az akkreditált laboratóriumát, mely a NAH által kiadott MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szab­ványnak megfelelő akkreditáció mellett a GAFTA (Grain and Feed Trade Association), a FOSFA (Federation of Oils, Seeds and Fats Associations) és a GMP+ International által is elismert vizsgáló laboratórium.

Kihasználva a helyi környezeti adottságokat, az uszálykikötők, és nagyobb gabona­tároló raktárak és feldolgozó gyárak közelségét, az áruvizsgálatokat rövid időn belül el tudják végezni. A beérkező mintákat a laboratórium a lehető leghamarabb meg tudja vizsgálni, a vizsgálati ered­ményeket tartalmazó jegyzőkönyvet, a vizsgálat jellegétől függően, pedig 48 órán belül az ügyfél rendelkezésére bocsátják.  A tevékenységi területük kiterjed a gabonafé­lékre és őrleményeikre, takarmány alapanyagok, olajmagvak és olajmag darák vizsgálatára. Az or­szág egész területéről vállalják a minták vizsgá­latát, sőt határon túlról is rendszeresen kapnak mintákat.

A magyarországi laboratórium a ’The Royal Peterson and Control Union Group’ nemzetközi, akkreditált la­boratóriumi hálózatának elismert tagja, szorosan együttműködik a külföldi kollégákkal, mint például a hollan­diai TLR International Laboratories https://www.tlr-international.com/en/ vagy az ukrajnai AGMINTEST vizsgáló labora­tóriummal is https://youtu.be/vPm6k0uzgEI Mindkét külföldi laboratórium hasonló indítta­tással jött létre, mint az itthoni.

Sorozatunk 6. részében a Control Union Hungária Kft.  akkreditált vizsgáló laboratóriumának vezetője, Brix Károlyné Gyöngyi ismerteti a nézőknek a laboratórium tevékenységét. Hallgassák őt figyelmesen!

Control Union Brix Károlyné laboratórium vezető from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

ELÉRHETŐSÉGEINK:

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
+36 30 626 9197
hungaryoffice@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
+36 30 201 5775
tanusitas@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
+36 30 545 2629
labhungary@controlunion.com

(X)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.