2019.10.22., kedd , Előd

Élelmiszergazdaság

2018. szeptember 13. csütörtök • 16:45

Egyre eredményesebb a hazai élelmiszeripar

Az elmúlt években 27%-kal emelkedett a húsfogyasztás.

Folyamatosan nő a magyar élelmiszeripar eredményessége, az elmúlt években 27%-kal emelkedett a húsfogyasztás - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a 13. Coop Rally mohácsi állomásán.

Bognár Lajos elmondta, hogy a húsfogyasztás növekedéséből szerencsére a sertéshús is kivette a részét.

Hangsúlyozta, hogy az eredményességet tekintve Magyarországon az élelmiszeripar a második a járműgyártás után, ugyanakkor tovább kell növelni az élelmiszeripar termékeinek értékesítését, amihez állami szerepvállalásra is szükség van.

A szerepvállalás részleteiről szólva, Bognár Lajos a piaci szereplők közti verseny tisztaságának megteremtését, és az élelmiszerbiztonság garantálását említette.

Bognár Lajos beszámolt arról is, hogy új programként olyan nemzeti védjegyrendszert próbálnak kialakítani, amely mögött az állam és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által garantált minőséget találhatnak majd a vásárlók.

agrotrend.hu / MTI

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.