Élelmiszergazdaság

Piac

Egyre eredményesebb a hazai élelmiszeripar

Az elmúlt években 27%-kal emelkedett a húsfogyasztás.

Folyamatosan nõ a magyar élelmiszeripar eredményessége, az elmúlt években 27%-kal emelkedett a húsfogyasztás – jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelõs helyettes államtitkára csütörtökön a 13. Coop Rally mohácsi állomásán.

Bognár Lajos elmondta, hogy a húsfogyasztás növekedésébõl szerencsére a sertéshús is kivette a részét.

Hangsúlyozta, hogy az eredményességet tekintve Magyarországon az élelmiszeripar a második a jármûgyártás után, ugyanakkor tovább kell növelni az élelmiszeripar termékeinek értékesítését, amihez állami szerepvállalásra is szükség van.

A szerepvállalás részleteirõl szólva, Bognár Lajos a piaci szereplõk közti verseny tisztaságának megteremtését, és az élelmiszerbiztonság garantálását említette.

Bognár Lajos beszámolt arról is, hogy új programként olyan nemzeti védjegyrendszert próbálnak kialakítani, amely mögött az állam és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által garantált minõséget találhatnak majd a vásárlók.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés