Élelmiszergazdaság
Piac
Egyszerűbb fogalmak, markánsabb ízek
Két éves előkészítő munka előzte meg az élelmiszerkönyv módosításait. A hatályba lépett változások leginkább a sütőipart érintik.
Markánsabb lehet a pékáruk, elsősorban a kenyerek íze a Magyar élelmiszerkönyv módosítása miatt – erről a Magyar Pékszövetség szakmai titkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Werli József elmondta, az élelmiszerkönyv hatályba lépett változásai leginkább a sütőipart érintik, a módosításokat két év előkészítő munka előzte meg.
Mint mondta, egyértelműsítették a fogalmakat, például, hogy mit lehet búza- és rozskenyérnek, vagy rozsos, illetve teljes kiőrlésű kenyérnek nevezni, valamint változott az ezekben a termékekben a kötelezően használt liszt minimum mennyisége.
Elmondta, a fogyasztó markánsabb ízű termékeket fog kapni, hiszen például a rozsos kenyereknél használt rozsliszt arányának kell érnie a 30 százalékot, a rozskenyérnél pedig a korábbi alsó 40 százalék rozsliszt arányát 60 százalékra emelték.
agrotrend.hu / MTI